Az árveréseken való részvételhez először a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar által üzemeltetett Elektronikus Árverési Rendszerbe (arveres.mbvk.hu) történő regisztráció szükséges. A regisztrációnak egyszeri 6.000,- Ft-os díja van, melyet követően az árverési oldalon országos szinten tud árveréseken részt venni. A regisztráció csak személyesen vagy szabályos meghatalmazott útján lehetséges, online nem intézhető. A regisztrációt irodánknál ügyfélfogadási időben tudja elvégezni.

A regisztrációhoz szükséges dokumentumok listáját itt érheti el.

A regisztrációt követően kapott felhasználói szerződésen találja meg a bejelentkezéshez szükséges felhasználói nevet. Jelszavát a regisztrációkor megadott e-mail címre érkező e-mailben található linkre kattintva saját maga állíthatja be.

Ha már rendelkezik regisztrációval, az árverésen való részvételhez árverési előleget kell fizetnie, mely a kikiáltási ár 10%-a. Az átutaláshoz/befizetéshez szükséges információkat (árverési előleg összege, jogosult neve, bankszámlaszáma) az árverési hirdetményen lehet megtalálni. Az árverési előleg átutalásánál/befizetésénél a regisztrációkor kapott felhasználói nevet és az árverési hirdetményen a fejléc alatt feltüntetett végrehajtási ügyszámot kell közleményként feltüntetni.

Az árverési előleg megfizetését követően aktiválási kérelmet kell előterjeszteni, melyet az árverési rendszerbe bejelentkezve, az árverést kikeresve a „részvétel az árverésen” gombbal tehet meg. Az árverési előleg befizetését és az aktiválási kérelem előterjesztését követően az eljáró végrehajtói iroda az aktiválási kérelmet visszaigazolja, melyről az árverési felületen keresztül kapott rendszerüzenetből értesül. A folyamatot érdemes az árverés lejárata előtt 3 munkanappal megkezdeni.

További gyakran ismételt kérdés

Az árverési rendszerben ingatlan árverésnél mit jelent a beköltözhető és mit a lakott állapot?

Beköltözhető az az ingatlan, melyek sikeres és jogerős árverést követően birtokba vehető. A lakott...

Bővebben...  

Megtekinthetőek-e az árverezett ingatlanok?

Az árverezett ingatlanok az esetek döntő többségében nem tekinthető meg. Ha az árverési...

Bővebben...  

Hogyan tudok árverésen részt venni?

Az árveréseken való részvételhez először a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar által üzemeltetett...

Bővebben...  

Végrehajtási jog bejegyzési határozatot kaptam a Földhivataltól. Mi ez?

Az 1994. évi LIII. tv. (Vht.) 138. § (1) bek. alapján „Ha a végrehajtható okirat tartalmazza az...

Bővebben...  

Lefoglalták a gépjárművemet, mit jelent ez?

Amennyiben egy gépjármű foglalási jegyzőkönyvet kap, úgy elidegenítési és terhelési tilalom kerül...

Bővebben...